Sähköauton akkupalon sammuttaminen

Sähköauton akkupalon sammuttaminen

Sähköauton akkupalo on haasteellinen sammutettava. Akkupalo johtuu termiseksi karkaamiseksi nimitetystä ketjureaktiosta akun sisällä ja ainoa tapa saada palo sammumaan on pystyä katkaisemaan ketjureaktion eteneminen kennosta toiseen akun sisällä. Liekkipalon sammuttaminen ei termistä karkaamista hillitse. Ketjureaktion pystyy pysäyttämään vain poistamalla lämpöä niistä kennoista, joissa reaktio on jo käynnistynyt.

Akkupalon jäähdyttämisen harjoittelua sähköauton akkupalosimulaattorissa, katso video!

Turvallisin tapa jäähdyttää akkua on vesijäähdytys akun ulkopuolelta. Jäähdyttäminen on erittäin helppo järjestää OFFEXT SKUNK varsisammuttimella, jossa on erityisesti akkupalojen jäähdyttämiseen suunnitellulla sammutusvarrella. Sammutusvarren asentaminen akun alle on hyvin helppoa (katso video) ja turvallista. Menetelmä minimoi myrkyllisten savukaasujen vaikutuspiirissä vietetyn ajan ja akun välittömään läheisyyteen ei ole välttämätöntä mennä. Akusta purkautuvat pistoliekit ovat hyvin agressivisia, joten aivan auton välittömässä läheisyydessä työskentely on riskialtista.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes